top of page

Foredrag 

Profil BW_edited.jpg

Freja Polonius er en intens underviser og foredragsholder der ikke er bange for at gå i dybden med det der rører sig i os. 

Mere info og booking hos Athenas

"Min ven vil dø"

Hvad stiller man egentlig op med livet når kroppen går i stykker og hvad sker der med et menneske i dødens venterum.

Er vi gode nok i Danmark til at yde livshjælp, når tragedien rammer, efter at kroppen dygtigt er blevet lappet sammen, og er det rimeligt at livet ikke kan afsluttes i Danmark, så borgere tager sagen i egen hånd og rejser til lande hvor aktiv dødshjælp og assisteret selvmord er lovligt, eller forsøger at klare det selv?

Taber vi mennesker ved ikke at tage stilling til en lovliggørelse? Preben mente, at det gjorde vi.

Han sagde(Uddrag fra bogen: Min ven vil dø):

“Grænsen bliver i hvert fald ikke sat, hvis debatten udebliver. Man kunne også forestille sig, at nogle selvmord kunne forhindres, fordi man kunne snakke om det.”

Freja: Jeg spørger mig selv, om vi som samfund virkelig løser det her på den bedst mulige måde. For når det aktive valg af døden er ulovligt, så læsser vi det hele over på ét menneske. Et menneske og dets pårørende, der står i en ubærlig situation. Har Preben ikke en vigtig pointe, når han siger, at nogle selvmord måske kunne forhindres, hvis aktiv dødshjælp var lovlig? Så ville det være ude i det åbne, og man kunne snakke om det.

Og med det udsagn stiller Preben så ikke også spørgsmålstegn ved, om han selv er blevet udfordret tilstrækkeligt på sit ønske?

Flere foredrag

Din Krise er din kapital

Et foredrag der giver dig styrken tilbage

Når vi rammes af en krise, oplever vi at det er irriterende, ubehageligt, måske endda knusende. Fordi en krise truer med at ændre status quo. Vi bliver måske deprimeret, vrede, lukker ned, føler at vi er et offer for begivenhederne. Vi føler at livet er imod os. 

Og vi kæmper imod. 

Men hvad hvis vi gjorde noget andet? Hvad hvis vi omdefinerede krisen, fra at være noget ubehageligt, til at være vores største og vigtigste kapital. Hvad hvis vi endda kunne tjene penge på vores krise. 

En krise kan være dybt ubehagelig, den kan endda true dit helbred, dit arbejdsliv, din indtjening, din mentale sundhed. Men gemt i krisen, findes der svaret på to spørgsmål; Hvem er du, og hvorfor er du her? 

Krisen skærper vores sanser og vores villighed til at spørge os selv, om vi lever et meningsfyldt liv. Om det liv vi lever, virkelig er det vi gerne vil leve. Krisen tilbyder, fordi den river tæppet væk under vores konformitet, et nyt svar, end det vi er vant til at fortælle os selv. 

Krisen er din kapital. 

At overleve partner vold

Et foredrag om at løfte sig selv igennem forandringer

Jeg kan give op, jeg kan flygte eller jeg kan kæmpe. Sådan så Frejas muligheder ud, da hun som blot 22 årig havnede i et ægteskab, der skulle vise sig at være med en meget voldelig mand, og folkekirke præst.

Udgangen blev et krisecenter, Freja flyttede ind på sammen med deres to små drenge, for at finde fodfæste. Hun gik under jorden, og flyttede i en skurvogn på Københavns havn, og her tog hun en beslutning om, ikke bare at ville løfte sit eget liv og drengenes, men også løfte kvinder, igennem dans. 

Det blev starten på den succesfulde danseskole Polestudio, der 9 år senere havde løftet tusindvis af kvinder, også i overført forstand. 

Foredraget er baseret på Frejas personlige oplevelser og giver et indblik både i voldens dynamik, og i hvordan kvinder i alle sociale lag rammes af partnervold.

 

Derudover inspirerer foredraget til at tage ansvar for sit liv, og skabe den forandring der skal til, for at etablere et stærkt og sundt liv, oven på en krise.

Foredraget er derudover meget oplagt til at sætte fokus på kvindeligt iværksætteri.

_K8A1300-2_edited.jpg

Foto: Elona Sjøgren

Podcast om partnervold

Fortalt til Sara Bovin.

 

Vil du høre Freja fortælle om at overleve partnervold, så lyt med:

"Vejen tilbage - Vi klarer det." 

 

Denne episode af VEJEN TILBAGE handler om Freja, der som ung voksen kommer ind i et forhold med en voldelig mand, som hun får to børn med. Du skal høre om, hvordan Freja fandt vejen ud af volden og tilbage til livet igennem dans.

Kan downloades på alle streaming tjenester.

b1f2228f-794b-46fb-9ee3-cb0d1cee0f90.jpg
bottom of page